Advies en training

Advies en training

In de eigen omgeving kunnen blijven, de plek waar men zich vertrouwd en veilig voelt, is voor veel mensen een grote wens wanneer ze ouder worden. Elizacare biedt thuiszorg op maat waarbij we altijd uitgaan van de wensen en ideeën van de zorgvrager zelf. Elizacare heeft oog voor zijn of haar situatie en biedt zo toegespitste zorg. Zelfs wanneer er sprake is van psychogeriatrische problematiek.

Uniek concept in de Drechtsteden

Onze dienstverlening waarbij we thuiszorg combineren met psychogeriatrische hulp is uniek in de Drechtsteden. Wij zijn echter van mening dat het een concept is dat bij vele andere thuiszorgorganisaties kan worden toegepast. Door middel van lezingen, trainingen en advies willen wij andere thuiszorgorganisaties van onze kennis voorzien.

Intramurale zorg uitstellen

Wanneer je zorgvragers met cognitieve stoornissen thuis kunt behandelen, behoeft er minder beroep te worden gedaan op intramurale psychogeriatrische zorg. Dit betekent dat de pg-afdelingen van verzorgingshuizen minder worden belast. Ook is de psychologische hulp aan huis voor de mantelzorgers een prettige bijkomstigheid en bovendien vermindert het de druk op dure intramurale zorg.

Meer weten over ons concept? Neem contact op met Elizacare.